A+ A A-

ФОЗ издига кандидатурата на доц. д-р Андрей Кехайов за председател на СЛК на БЛС

ИЗХ. № 02/27.03./8                      

                                               ДО УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ  СТОЛИЧНА ЛЕКАРСКА КОЛЕГИЯ

                                               БЪЛГАРСКИ ЛЕКАРСКИ СЪЮЗ

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

С настоящето Ви уведомяваме, че на 24.03.2018 год. се проведе заседание на Дружеството на Факултета по Обществено здраве - МУ гр. София към Софийска регионална колегия на БЛС, в което участваха представители – Председател и членове от други дружества гр. София.

По време на заседанието беше издигната и обсъдена кандидатурата на Доц. Д-р Андрей Веселинов Кехайов за Председател на Районна Колегия на Български лекарски съюз.

В съответветствие на изискванията на Устава на Столична Районна Колегия на БЛС и с явно гласуване – дружеството на Факултета по обществено здраве при МУ гр. София, единодушно номинира Доц. Д-р Андрей Кехайов за Председател на Районна колегия гр. София при БЛС .

Секретар протоколчик на събранието и зам.-председател

На Дружеството на ФОЗ

Гл. Ас. Д-р Р. Горанова – Спасова

/подпис/

Последно променена вСъбота, 31 Март 2018 06:16

КЛЕТВА НА ХИПОКРАТ

В името на Аполон – лечител в името на Хигия, в името на Панацея и в името на всички богове и богини, които вземам за свидетели, заклевам се, че по силите на знанията си ще върша всичко, в което се кълна.

На учителя, който ме е учил да лекувам, ще гледам като на баща: ще му помагам да живее и ще му давам каквото му е нужно и ще гледам децата му като свои братя. Ако те поискат да изучат нашето изкуство, аз ще ги уча без пари и без някакви задължения в бъдеще, ще ги уча на принципите на медицината, ще им давам обширни познания, ще им преподавам учението като на свои деца както на тях, така и на учениците, които са записани при мен и са положили клетва по обичая на медицината, но не и на други.

Аз ще предписвам на болните подходящ режим според познанията си и ще ги защищавам от всички вредни неща. Никога и никому няма да препоръчвам употребата на отрови и ще отказвам да давам комуто и да било подобно нещо. На никоя жена няма да давам лекарства за помятане. Ще пазя живота си чист и почтен, както и моето изкуство. Няма да се занимавам с разтрошаване на камъни в пикочния мехур. Тази операция ще предоставя на ония, които се занимават с това. Когато влизам в някоя къща, това ще бъде винаги за да лекувам някой болен, като се държа чист от всякаква неправда и от всякакви сластолюбия към мъжете, децата и жените - били те свободни или роби. Всичко, което видя и чуя при изпълнението на моята професия и което не бива да се разправя, аз ще го запазя в тайна и ще го смятам за нещо свещенно.

„Дано живея дълго време, за да преуспея в изкуството и да стана прочут завинаги, като пазя тази клетва и не престъпя нищо от нея. Ако пък сторя обратното, нека ме сполети ранна смърт и вечна забрава!"

Title
Description.
Previous
Next