updated 10:48 AM EEST, Oct 10, 2018
Водещи новини:
A+ A A-

На 26-ти април УМБАЛ "Александровска" организира семинар „Тестувай, Диагностицирай, Лекувай”

На 26-ти април УМБАЛ "Александровска" организира семинар „Тестувай, Диагностицирай, Лекувай” УМБАЛ "Александровска"

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

На 26 Април, 2018 г. от 12.30 часа до 14.00 часа в семинарната зала на Клиниката по клинична имунология, УМБАЛ Александровска ЕАД, в сградата на лабораторен Блок, ще се проведе семинар с МОТО „Тестувай, Диагностицирай, Лекувай”. Ще бъде представена информация от специалисти по клинична имунология за особеностите при диагнозата и лечението на състояния, свързани с нарушен имунен отговор, съпроводена с примери от медицинската практика. Семинарът се провежда в рамкте на световната седмица на първичните имунни дефицити 22-29 април.

 

 

ПРОГРАМА

12.30          Откриване

12.35          Имунен дефицит-от симптомите до диагнозата

лектор д-р Невена Гешева

13.05                     Кога и как да прилагаме препарати, подпомагащи функцията на имунната система

лектор доц.д-р Снежина Михайлова

13.30 Дискусия

13.45 Коктейл

Последно променена вСряда, 18 Април 2018 10:58

КЛЕТВА НА ХИПОКРАТ

В името на Аполон – лечител в името на Хигия, в името на Панацея и в името на всички богове и богини, които вземам за свидетели, заклевам се, че по силите на знанията си ще върша всичко, в което се кълна.

На учителя, който ме е учил да лекувам, ще гледам като на баща: ще му помагам да живее и ще му давам каквото му е нужно и ще гледам децата му като свои братя. Ако те поискат да изучат нашето изкуство, аз ще ги уча без пари и без някакви задължения в бъдеще, ще ги уча на принципите на медицината, ще им давам обширни познания, ще им преподавам учението като на свои деца както на тях, така и на учениците, които са записани при мен и са положили клетва по обичая на медицината, но не и на други.

Аз ще предписвам на болните подходящ режим според познанията си и ще ги защищавам от всички вредни неща. Никога и никому няма да препоръчвам употребата на отрови и ще отказвам да давам комуто и да било подобно нещо. На никоя жена няма да давам лекарства за помятане. Ще пазя живота си чист и почтен, както и моето изкуство. Няма да се занимавам с разтрошаване на камъни в пикочния мехур. Тази операция ще предоставя на ония, които се занимават с това. Когато влизам в някоя къща, това ще бъде винаги за да лекувам някой болен, като се държа чист от всякаква неправда и от всякакви сластолюбия към мъжете, децата и жените - били те свободни или роби. Всичко, което видя и чуя при изпълнението на моята професия и което не бива да се разправя, аз ще го запазя в тайна и ще го смятам за нещо свещенно.

„Дано живея дълго време, за да преуспея в изкуството и да стана прочут завинаги, като пазя тази клетва и не престъпя нищо от нея. Ако пък сторя обратното, нека ме сполети ранна смърт и вечна забрава!"

Title
Description.
Previous
Next