A+ A A-

Между 6 и 9 септември 2018 г. ще се проведе Девети международен медицински конгрес на Югоизточно-европейският медицински форум

Уважаеми Колеги,

Тази година Югоизточно-европейският медицински форум (ЮЕМФ) ще проведе своя Девети международен медицински конгрес в Баня Вручица, Република Сръбска, Босня и Херцеговина, в периода 6- 9 септември 2018 г.

Конгресът се организира в сътрудничество с Асоциацията на Лекарите на Република Сръбска, Босна и Херцеговина.
Конгресът кандидатства за акредитация от Европейския акредитационен съвет за непрекъснато обучение по медицина (EACCME) и очаква резултатът от подаденото заявление.

 

Основни теми на научната програма: 

• Сърдечно съдови заболявания/хипертония и свързани с нея нарушения; • Хирургия/детска хирургия • Репродуктивно здраве • Онкология • Диабет • Превенция на инфекциозни заболявания/ваксинация • Неврология и психиатрия – психична травма и болести • Разни, сред които масови незаразни болести и спешни състояния • Кръгла маса – „Организация и проблеми на здравеопазването в страните от Югоизточна Европа” и „Етика и морал на медицинската професия”. Официални езици: Английски, руски, български и сръбски.
Конгресът ще се проведе в Здравно-туристически център Баня Вручица, Теслич, Република Сръбска, Босна и Херцеговина. Делегатите в Конгреса ще бъдат настанени на преференциални цени – пълен пансион в хотели Кардиал и Посавина. Ще предложим и богата социална програма с посещения на туристически забележителности, Баня Лука и Сараево. От тази година регистрацията се извършва само на обновеният уебсайт на ЮЕМФ: www.seemf.zdravenews.eu !!!

Такса участие: За ранни записвания и плащане до 15.06.2018г. – 120.00 евро за участник и 60.00 евро за придружител(напр. съпруг/съпруга/роднина, който/която няма да участва с абстракт/лекция, таксата включва участието на Коктейл и Гала вечеря)

Записвания след 15.06.2018г. – 160.00 евро за участник и 80.00 евро за придружител

Студенти: 50.00 евро Крайният срок за регистрация на участниците е 15.08.2018г.

Крайният срок за заявяване на участие в постерната сесия и изпращане на резюмета/абстракти е 15.08.2018г.

 

Подробна информация може да намерите, ако последвате следния линк: www.seemf.zdravenews.eu 

Последно променена вЧетвъртък, 14 Юни 2018 07:56

КЛЕТВА НА ХИПОКРАТ

В името на Аполон – лечител в името на Хигия, в името на Панацея и в името на всички богове и богини, които вземам за свидетели, заклевам се, че по силите на знанията си ще върша всичко, в което се кълна.

На учителя, който ме е учил да лекувам, ще гледам като на баща: ще му помагам да живее и ще му давам каквото му е нужно и ще гледам децата му като свои братя. Ако те поискат да изучат нашето изкуство, аз ще ги уча без пари и без някакви задължения в бъдеще, ще ги уча на принципите на медицината, ще им давам обширни познания, ще им преподавам учението като на свои деца както на тях, така и на учениците, които са записани при мен и са положили клетва по обичая на медицината, но не и на други.

Аз ще предписвам на болните подходящ режим според познанията си и ще ги защищавам от всички вредни неща. Никога и никому няма да препоръчвам употребата на отрови и ще отказвам да давам комуто и да било подобно нещо. На никоя жена няма да давам лекарства за помятане. Ще пазя живота си чист и почтен, както и моето изкуство. Няма да се занимавам с разтрошаване на камъни в пикочния мехур. Тази операция ще предоставя на ония, които се занимават с това. Когато влизам в някоя къща, това ще бъде винаги за да лекувам някой болен, като се държа чист от всякаква неправда и от всякакви сластолюбия към мъжете, децата и жените - били те свободни или роби. Всичко, което видя и чуя при изпълнението на моята професия и което не бива да се разправя, аз ще го запазя в тайна и ще го смятам за нещо свещенно.

„Дано живея дълго време, за да преуспея в изкуството и да стана прочут завинаги, като пазя тази клетва и не престъпя нищо от нея. Ако пък сторя обратното, нека ме сполети ранна смърт и вечна забрава!"

Title
Description.
Previous
Next